en | de | no

          Legg til bilde

Blåmeis

Orden Spurvefugler --> U.ord. Sangfugler --> Fam. Meisefamilien --> Slekt Cyanistes -->

Cyanistes caeruleus

Engelsk navn: Blue Tit


Foto: luc.viatour (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Aves
Orden: Passeriformes
Familie:Paridae
Slekt: Cyanistes

Blåmeisen er en vanlig spurvefugl i Norge. Den kan minne litt om kjøttmeisen, men kjennetegnes ved at toppen er blå. Blåmeisen er heller ikke fullt så vanlig som kjøttmeisen.

Den finnes i store deler av Europa og helt vest i Asia, i Norge i store deler av Sør-Norge og langs kysten i Nord-Norge. Hovedfødet er insekter og edderkopper, men den kan spise litt av hvert, spesielt om vinteren, da det ikke er så mye mat å finne.

Den har blå hodetopp, en mørk linje som går forbi (gjennom) øynene, mens kinnene er hvite. Undersida er gul, og vingene er blå. Det er en svart linje nedover undersiden. Den blir ca. 12 cm lang, har et vingespenn på 18 cm og veier ca. 11 gram.

Blåmeisen ses ofte rundt mennesker. Den hekker fra mai til juli. Da får den 7-14 egg og ruger dem i 13-18 dager. Ungene er klare til å forlate reiret etter ca. 16 dager. De liker seg i gamle hule trær og fuglekasser.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2014-02-04 14:26:08




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
MOHAMED (2014-02-04 14:26:08)
DE ER SØTE OG KOSLIGE

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter