en | de | no

          Legg til bilde

Goliattarantell

Orden Edderkopper --> U.ord. Opisthothelae --> Infraorden Mygalomorphae --> Fam. Taranteller --> U.fam. Theraphosinae --> Slekt Theraphosa -->

Theraphosa blondi

Engelsk navn: Goliath birdeater


Foto: snakecollector (Lisens)
Systematikk
Rekke: Arthropoda
Klasse:Arachnida
Orden: Araneae
Familie:Theraphosidae
Slekt: Theraphosa

Kart over utbredelse

Goliattarantell er den største tarantellarten i verden. Inntil 2001 ble den også regnet som den største kjente edderkopparten dersom en måler lengden med utstrakte bein (30cm). Dersom en regner vekt, er den sannsynligvis den aller største edderkoppen (170g). Den lever i regnskogen i Sør-Amerika.

Den graver seg normalt ned og kan bli funnet i sumpete mark. Hunnene kan bli opptil 30 år gamle, mens hannene dør raskt etter at de har nådd fertil alder, vanligvis 3-6 år.

Den er ikke farlig for mennesker, men et bitt kan gjøre vondt omtrent på samme måte som et vepsestikk. Den kan kaste hår dersom den blir irritert. Dette håret er ikke godt for huden.

Den spiser stort sett insekter og andre virvelløse dyr, men på grunn av størrelsen er den i stand til å ta både gnagere, øgler og flaggermus. Det er til og med blitt observert at den har tatt giftige slanger.


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter