en | de | no

          Legg til bilde

Dynndjevel

Orden Haleamfibier --> U.ord. Cryptobranchoidea --> Fam. Kjempesalamandere --> Slekt Cryptobranchus -->

Cryptobranchus alleganiensis

Engelsk navn: Hellbender


Foto: brian.gratwicke (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Amphibia
Orden: Caudata
Familie:Cryptobranchidae
Slekt: Cryptobranchus

Kart over utbredelse

Dette er en stor salamander (kjempesalamander) som hører til i Nord-Amerika (se kart). Den skiller seg fra mange andre salamandere ved at den har en flattrykt kropp med hudfolder nedover sidene. De bakre føttene har 5 tær hver, mens de fremre bare har 4. Den kan bli så lang som 60 cm, men er vanligvis 24-40 cm. Den er den tredje største salamander i verden etter kinesisk kjempesalamander og japansk kjempesalamander. Fargen er brun til rødbrun.

Hannen og hunnen ser nesten helt like ut utenom i paretiden da hannen får en ring rundt kloakkåpningen. En voksen salamander veien 1.5-2.5 kg. De er 5 år gamle når de blir kjønnsmodne og de kan leve opptil 30 år i fangenskap.

Den har lunger, men også gjeller som ikke forsvinner helt når den vokser. Derimot trekker den oksygen ut fra vannet ved hjelp av huden når den er voksen.

Man finner vanligvis dynndjevelen i raskt flytende elver/bekker med store uregulære steiner. Den lever alene utenom paringstiden.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-17 01:52:47
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter