en | de | no

          Legg til bilde

Kappingvin, brillepingvin

Orden Pingviner --> Fam. Pingvinfamilien --> Slekt Spheniscus -->

Spheniscus demersus

Engelsk navn: African Penguin

Kappingvin, også kalt brillepingvin, er en fugl i pingvinfamilien som lever kun på kysten av sydlige Afrika. Den er også kjent som afrikansk pingvin.

Kappingvinen lever og fostres opp på kysten av det sørlige Afrika. De er funnet på 24 øyer fra Namibia til St. Croy Island ved Port Elizabeth, men ingen andre steder.

Kappingvinen kan bli over 60 centimeter i lengde og fra 3 til 5 kilo tung. Den er svart på oversiden og hvit nedentil, med sorte kinn og ansiktet, og et sort bånd på oversiden av brystet som en U som er snudd opp-ned og svarte prikker på brystet.

Begge foreldrene deler på rugingen av to egg. Det tar omkring 40 dager til de klekkes. Ungene blir i redet i omkring 30 dager før de går sammen med andre unger i en gruppe mens forelrdrene drar ut for å finne mat.

De innfødte har jaget så mye på disse pingvinene at de har gått fra å være over en million pingviner til 70 000 pingviner. Nå er de fredet, men det dødsårsaken nå er de mange oljeutslippene som er nå til dags.

Denne artikkelen bruker materiale fra Wikipedia-artikkelen Kappingvin som er frigjort under Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter