en | de | no

          Legg til bilde

Hamadryas-bavian

Orden Herredyr, primater, (apekatter) --> U.ord. Tørrneseprimater --> Infraorden Ekte aper --> Østaper --> O.fam. Cercopithecoidea --> Fam. Dyreaper --> U.fam. Cercopithecinae --> Stamme Papionini --> Slekt Bavianer -->

Papio hamadryas

Engelsk navn: Hamadryas baboon

Dette er en bavianart som lever på Afrikas horn og til dels også i Jemen. Det er dermed den bavianarten med nordligst utbredelsesområde.

Det er ekstremt stor forskjell på kjønnene. Hannene er som regel dobbelt så store som hunnene - 80 cm lange og 20-30 kg tunge. I tillegg har de forskjellig farge. Hannene er gråhvite, mens hunnene er brune.

De lever i halvørkenområder, savanneområder og steinete områder. De spiser alt mulig rart.

Bavianene har et sosialt system på 4 forskjellige nivå. En hann danner ofte sammen med opptil 10 hunner et harem. To eller flere slike harem danner klaner. 2-4 klaner danner enda større grupper som totalt har ca. 200 medlemmer. I disse store gruppene kan det også være ensomme hanner som ikke har harem. Disse beveger seg da fritt på tvers av gruppa.


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter