en | de | no

          Legg til bilde

Mexican redknee

Orden Edderkopper --> U.ord. Opisthothelae --> Infraorden Mygalomorphae --> Fam. Taranteller --> U.fam. Theraphosinae --> Slekt Brachypelma -->

Brachypelma smithi

Engelsk navn: Mexican redknee tarantula


Foto: rubund (Lisens)
Systematikk
Rekke: Arthropoda
Klasse:Arachnida
Orden: Araneae
Familie:Theraphosidae
Slekt: Brachypelma

Foto: Ltshears-Trisha_M_Shears (Lisens)

Kart over utbredelse

Dette er en bakkelevende tarantell som finnes naturlig et par steder i Mexico. De er ganske store og kan bli ganske gamle - opptil 20-30 år - noe som er noe av det eldste en kjenner til blant edderkopper.

Fargemønsteret til denne tarantellen er kanskje noe av det mest kjente. Den er mørk med oransjefargede bånd på beina. Etter at den molter (bytter skjelett) blir fargene sterkere. Hunnen blir opptil 10 cm lang og med beina 15 cm. Hun veier omtrent 15 gram. Hannen er ganske lik, men litt mindre kropp og lengre bein i forhold til kroppen. På grunn av dette er hannen ganske mye lettere, men omtrent like lang.

Den vil på samme måte som mange andre amerikanske taranteller kaste kløende hår dersom den føler seg truet. Disse hårene blir tatt fra bakkroppen og bakbeina. Den vil normalt unngå å bite når den føler seg truet. Giften er heller ikke farlig for mennesker.

Den graver dype huler i fuktig jord hvor den bor og beskytter seg mot rovdyr slik som typisk nasebjørner. Derfra kan den også komme ut fra og ta passerende bytte. Inngangen er omtrent like stor som størrelsen på edderkoppen. Tunnelen er ofte 3 ganger så lang som edderkoppen og leder ned til et eller to kammer hvor den kan kose seg med mat og hvor den kan molte. Når den over lengre tid blir nede i hulen stenger den inngangen med silke.

Det er en av de mest kjente kjæledyrsartene av taranteller og det blir oppdratt mange edderkopper i fangenskap slik at den naturlige bestanden i stor grad får være i fred. Imidlertid har mennesker (lokalbefolkningen i Mexico) til tider drept denne edderkoppen av irrasjonell frykt skapt av myter.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2021-07-28 08:20:35
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter