en | de | no

          Legg til bilde

Vepseedderkopp

Orden Edderkopper --> U.ord. Opisthothelae --> Infraorden Araneomorphae --> Fam. Hjulspinnere --> U.fam. Argiopinae --> Slekt Argiope -->

Argiope bruennichi

Engelsk navn: Wasp spider


Foto: D.K. ©
Systematikk
Rekke: Arthropoda
Klasse:Arachnida
Orden: Araneae
Familie:Araneidae
Slekt: Argiope

Vepseedderkopp har fått navnet sitt på grunn av sin særegne farge. Den er en av edderkoppene i gruppen hjulspinnere (Araneidae). Den er vanlig sør i Europa og er kun en gang registrert i Norge.

Den er en stor, fargerik og ganske kraftig bygd edderkopp, med en todelt kropp, en bakkropp (abdomen) og en forkropp (prosoma eller cephalothorax). Forkroppen er bred, med fine, nedliggende hår. Bakkroppen hos hunnen er stor og kuleformet. Den har åtte øynene, fire forholdsvis store øyne i midten, som mer eller mindre danner et kvadrat, og et par ganske små øyne som sitter tett sammen på hver side. Chelicerene er korte, kraftige, med tenner på innsiden. Beina er middels lange og ganske kraftige.

Argiope bruennichi er den eneste norske arten fra denne slekten, en særegen art, så forveksling med andre arter skulle ikke by på noe problem.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2021-07-28 08:25:50
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter