en | de | no

          Legg til bilde

Vanlig nattspinner

Orden Edderkopper --> U.ord. Opisthothelae --> Infraorden Araneomorphae --> Fam. Hjulspinnere --> U.fam. Araneinae --> Stamme Araneini --> Slekt Nuctenea -->

Nuctenea umbratica

Engelsk navn: Walnut Orb-Weaver Spider

Dette er en relativt vanlig edderkopp i Norge. Den hører til i familien hjulspinnere. Det latinske navnet umbratica betyr å "leve i skyggen".

Av form er den ganske flat og bred med læret hud. Fargen varierer fra rødbrun/gråbrun til svart med noen gulaktige markeringer under bakkroppen. Hunnene kan bli opptil 15 mm lange, hannene 8 mm.

Om dagen ligger edderkoppen gjemt i veggsprekker eller under løs bark. Den flate kroppen gjør det mulig for den å gjemme seg i smale sprekker. Om kvelden kommer den fram og spinner et nett som kan være opptil 70 cm i diameter. Når natta faller på setter den seg i midten av nettet.

Edderkoppen kan bite mennesker og det kan føre til litt kløe og svie, og så blir det et lite rødt merke med hvite prikker.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2021-07-28 08:20:34
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter