en | de | no

          Legg til bilde

Korsedderkopp

Orden Edderkopper --> U.ord. Opisthothelae --> Infraorden Araneomorphae --> Fam. Hjulspinnere --> U.fam. Araneinae --> Stamme Araneini --> Slekt Araneus -->

Araneus diadematus

Engelsk navn: European garden spider

Korsedderkoppen er en av de vanligste edderkoppartene i Norge. Den er å finne i det meste av Europa og i store deler av Nord-Amerika. Den er kjent for å ha noe som ligner på et kors bak på ryggen. Fargen på edderkoppen kan variere fra lys gul til mørk grå. Ofte er den litt rødgulaktig.

Edderkoppen er stort sett fredelig mot mennesker. Den holder seg for det meste i ro i det hjulspunnede nettet sitt. Den er ikke giftig nok til at mennesker vil merke et bitt noe særlig. Et bitt er også ganske vanskelig å provosere fram.

Hannen er mye mindre enn hunnen, som hos de fleste edderkopper. Det er hunnen som bygger de store nettene som en kan se ute. Korsedderkoppen spiser opp sitt eget nett mot natta sammen med insektene som har satt seg på, og spinner et nytt morgenen etter.

Les mer om edderkopper her.


Legg til bilde


Detaljert systematikk:


U.art Islandsk korsedderkopp, Araneus diadematus islandicus (Legg til)
U.art Fransk korsedderkopp, Araneus diadematus nemorosus (Legg til)
U.art Korsikansk korsedderkopp, Araneus diadematus soror (Legg til)
U.art Europeisk korsedderkopp, Araneus diadematus stellatus (Legg til)


Taksonomisk data er i stor grad hentet fra Wikispecies og er tilgjengelig under Creative Commons Attribution/Share-Alike License.

Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter