en | de | no

          Legg til bilde

Neseape

Orden Herredyr, primater, (apekatter) --> U.ord. Tørrneseprimater --> Infraorden Ekte aper --> Østaper --> O.fam. Cercopithecoidea --> Fam. Dyreaper --> U.fam. Colobinae --> Slekt Neseape -->

Nasalis larvatus

Engelsk navn: Proboscis monkey


Foto: Drew Avery (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Primates
Familie:Cercopithecidae
Slekt: Nasalis

Foto: Drew Avery (Lisens)

Kart over utbredelse

Neseapen er en ape på Borneo i Indonesia som kjennetegnes ved at hannen har en kjempestor nese. Nesen begynner først å vokse etter at hannen blir kjønnsmoden i 7-års alderen. Hunnene og ungene har også store neser, men på langt nær så stor som den voksne hannen.

Fargen er kastanjebrun til gulrød.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2016-04-25 14:40:41




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
irritert skolebarn (2016-04-25 14:40:41)
DET STÅR INGENTING OM UNGENE!!!

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter