en | de | no

          Legg til bilde

Fischers dvergpapegøye

Orden Papegøyefugler --> Fam. Papegøyer --> U.fam. Psittacinae --> Stamme Afrikanske papegøyer --> Slekt Dvergpapegøyer -->

Agapornis fischeri

Engelsk navn: Fischer's Lovebird


Foto: BékiPe (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Aves
Orden: Psittaciformes
Familie:Psittacidae
Slekt: Agapornis

Kart over utbredelse

Dette er en liten papgeøye som ble oppdaget sent på 1800-tallet. Den har grønn rygg, bryst og vinger. Halspartiet er gyldent gult nede, mens mer oransje lenger oppe. Nebbet er rødt. Hallen har noen blålilla fjærer. Øynene er karakterisiske ved at de har en hvit ring hud rundt seg. Ungene er ganske like de voksne, men de er mattere. Hunnene og hannene har helt lik fjærdrakt og det er i det hele veldig vanskelig å bestemme kjønnet. De blir rundt 14 cm lange og veier 43-58 gram.

Papegøyene finnes i et relativt lite område øst i Afrika i Tanzania. I tørre år flyr noen av de lenger vest for å finne fuktige områder. De holder seg i små flokker på 1000-2000 meters høyde. Favorittoppholdstedet er små tresamlinger med store sletter mellom seg. Det totale antall individ er anslått til å være mellom 290.000 og 1 million.

De er populære som kjæledyr og de har dermed i stor grad blitt tatt fra sine ville tilværelse. I dag finnes de stort sett bare der de er beskyttet. Heldivis drives det oppdrett av tamme fugler sånn at de ville får være i fred.

De spiser forskjellige ting som frø og frukter. De hekker fra januar til april og fra juni til juli. Reiret er i et hull i et tre 2 til 15 meter opp. De får vanligvis 4 eller 5 egg om gangen. De blir ruget i 23 dager og de nyklekkede ungene blir i reiret i ca. 40 dager.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter