en | de | no

          Legg til bilde

Fam. Kasuarfamilien

Rekke Ryggstrengdyr --> U.rekke Virveldyr --> O.klasse Kjevedyr --> Klasse Fugler --> Overord. Primitive nåtidsfugler --> Orden Kasuarer -->

Casuariidae


Foto: Just chaos (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Aves
Orden: Casuariiformes
Høgde: Ca. 1,5 m
Vekt: Opptil 100 kg

Det er uenighet om hvor mange arter av kasuarer det er, men 3 er iallfall klare: Toflikkkasuar eller hjelmkasuar, enflikkasuar og dvergkasuar. Kasuarene kalles ofte Australias små strutser. De er mindre enn emuen som også lever i Australia. Emuer pleier være i tørre strøk og halvørkener, mens kasuarene er i skoger. Kasuaren lever på Ny-Guinea og øyene omkring. I Australia er det bare de tropiske regnskogene i nordøst som har en bestand av toflikkasuar.

Alle kasuarer har mer eller mindre horndannelser eller hjelmer på hodet. Det skiller dem fra emuer. Kasuarene har en innerklo som er farlig. Den kan til og med drepe mennesker.


Legg til bilde


Detaljert systematikk:


Slekt Kasuar, Casuarius (Legg til)
Dvergkasuar, Casuarius bennetti (Legg til)
Toflik- eller hjelmkasuar, Casuarius casuarius

Enflikkasuar, Casuarius unappendiculatus (Legg til)


Taksonomisk data er i stor grad hentet fra Wikispecies og er tilgjengelig under Creative Commons Attribution/Share-Alike License.

Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter