en | de | no

          Legg til bilde

Vinbergsnegl

Orden Lungesnegler --> U.ord. Eupulmonata --> Infraorden Landlungesnegler --> Klade Orthurethra --> Klade Sigmurethra --> O.fam. Helicoidea --> Fam. (Hagesnegler med skall) --> U.fam. Helicinae --> Stamme Helicini --> Slekt Helix -->

Helix pomatia


Foto: lemezza (Lisens)
Systematikk
Rekke: Mollusca
Klasse:Gastropoda
Orden: Pulmonata
Familie:Helicidae
Slekt: Helix

Vinbergsneglen er ikke opprinnelig en norsk art, men den lever nå også i Norge på grunn av forvillede individer. Den har lenge vært en kjent delikatesse i Italia og Frankrike, men nå er den også blitt delikatesse andre steder i Europa. Vinbergsneglen blir opp til 5-6 år! Den er tvekjønnet og kan derfor på en måte velge om den skal være hann eller hunn! Den legger egg. Vinbergsneglen kan pare seg flere ganger i året. Den blir jo ikke så gammel. Den liker å leve på små berg som navnet dens indikerer. I tillegg liker den seg i høyt gress og lignende. Vinbergsneglen går veldig sakte - den snegler seg framover og legger bak seg et slimspor!


Siden ble sist oppdatert: 2021-07-28 08:24:29
Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
Takkruben (2011-06-19 13:18:49)
Takk for informasjon Rebecca!

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter