en | de | no

          Legg til bilde

Fam. Neshorn

Rekke Ryggstrengdyr --> U.rekke Virveldyr --> O.klasse Kjevedyr --> Klasse Pattedyr --> U.klasse Ungefødende pattedyr --> I.klasse (pattedyr uten pung) --> Klade Boreoeutheria --> Overord. Laurasiatheria --> Klade Zooamata --> Orden Upartåede hovdyr -->

Rhinocerotidae

Engelsk navn: Rhinoceros


Foto: Maria Kühnl ©
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Perissodactyla

Neshorn-lyd (39 kB)

Neshornet har et eller to horn på nasen, som du også hører i navnet. Oksehakkeren og kuhegra er de beste "vennene" til neshornet. De spiser parasitter på neshornet og neshornet forsvarer de mot fiender. Kroppslengden varierer fra 250-315 cm hos sumatraneshornet til 370-400 cm hos stumpneshornet. Vekten er fra 800 kg hos sumatraneshornet til 2300 kg hos stumpneshornet. Hornet til neshornet er ikke et ben, men sammenpresset hår som vokser ut fra en ekstra grov overflate på snuten. Begge afrikanske arter og sumatraneshornet har to horn. Det andre er plassert bak det første og det fremste er som regel størst. Indianeshorn og javaneshorn har bare ett horn. Neshornet har korte kraftige føtter som bærer den tunge kroppen. Folk tyvjakter på neshorn på grunn av det fine hornet. De bruker det til for eksempel dolkhandtak. Hvis hornet blir tatt vil neshornet som regel dø.

Utbredelse
Neshornet lever litt i Afrika og litt i Asia.


Det er 5 arter fordelt på 4 slekter

Legg til bildeTaksonomisk data er i stor grad hentet fra Wikispecies og er tilgjengelig under Creative Commons Attribution/Share-Alike License.

Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
(2011-10-18 17:22:14)
Ja, neshorn er fine.
(2011-10-13 16:08:54)
det er favoritt dyret mitt

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter