en | de | no

          Legg til bilde

Sebrafink

Orden Spurvefugler --> U.ord. Sangfugler --> Fam. Astrilder --> Slekt Taeniopygia -->

Taeniopygia guttata

Engelsk navn: Zebra Finch

Sebrafinken er en australsk fugl i Astrildefamilien. Det er den vanligste fuglen i denne familien i Australia. I Indonesia og Øst-Timor finner man den også vilt. Den er forøvrig introdusert til Puerto Rico, Portugal, Brasil og USA. Den liker seg i forskjellige typer landskap, både gressletter og skoger. Vanligvis er den nær vann.

Opptil 10 cm lang blir den. Den er grå med sterk farget rødt nebb, oransje kinn, hvit buk og hals og brune vinger.

Den spiser stort sett frø, men i fangenskap kan den spise litt av hvert slik som egg, salat og epler.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter