en | de | no

          Legg til bilde

Jerv

Orden Rovdyr --> U.ord. Hundelignende --> Infraorden Arctoidea --> O.fam. Musteloidea --> Fam. Mårdyr --> U.fam. Mustelinae --> Slekt Gulo -->

Gulo gulo

Engelsk navn: Wolverine


Foto: Zefram (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Carnivora
Familie:Mustelidae
Slekt: Gulo

Kart over utbredelse

Jerven er den største landlevende mårdyrarten. Den finnes stort sett i avsideliggende skoger på den nordlige halvkule (se utbredelseskart). I Norge er den å finne hovedsaklig i nordlige deler av Østlandet, i Trøndelag og Nord-Norge.

Det er et muskuløst dyr med korte bein, bredt og rundt hode, små øyne og runde ører. Den ser ofte mer ut som en bjørn enn de andre mårdyrene. Størrelsen er omtrent som en hund med 65-110 cm og en vekt på 10-25 kg.

Den lever av byttedyr fra mus til elg.


Siden ble sist oppdatert: 2013-02-13 17:35:24




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
brian (2013-02-13 17:35:24)
det er gode fakta men dere kunne skrive mer

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter