en | de | no

          Legg til bilde

Jordsvin

Orden Jordsvin --> Fam. Orycteropodidae --> Slekt Orycteropus -->

Orycteropus afer

Engelsk navn: Aardvark


Foto: Graham Racher (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Tubulidentata
Familie:Orycteropodidae
Slekt: Orycteropus

Kart over utbredelse
Vekt: 40-65kg
Lengde: 100-130 cm
Lengde med hale: inntil 2.2m

Jordsvinet er et merkelig dyr som lever i Afrika. Det er den eneste arten i sin orden, men er fjernt beslektet med elefantspissmusene og elefantene. Det er ikke beslektet med maurslukerne som en finner i Sør-Amerika

Jordsvinet har lang snute og lange ører og lever stort sett av maur og termitter. Den eneste frukten som blir spist av jordsvinet er jordsvin-agurken. Denne agurkplanten er avhengig av jordsvinet for å spre seg.

Det er et nattaktivt dyr. Når det finner en tue av maur eller termitter, graver det seg inn for å spise. Det graver også huler hvor det bor og andre huler som det kan bruke som tilholdsted. Etter hvert flytter det seg til nye huler, og andre dyr kan ta over de gamle hulene. En art som ofte tar i bruk disse hulene er hyenehunden.

Vis kilder


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter