en | de | no

          Legg til bilde

Flodsvin

Orden Gnagere --> U.ord. Hystricomorpha --> Infraorden Marsvinlignende gnagere --> Fam. Marsvin --> U.fam. Hydrochoerinae --> Slekt Flodsvin -->

Hydrochoerus hydrochaeris

Engelsk navn: Capybara


Foto: rubund (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Rodentia
Familie:Caviidae
Slekt: Hydrochoerus

Foto: rubund (Lisens)

Kart over utbredelse

Foto: rubund (Lisens)

Foto: TWF ©
Lengde: 106-134 cm
Halelengde: 2 cm
Akselhøyde: 50-62 cm
Vekt: 35-66 kg
Drektighet: 17 veker
Kull: 2-8

Flodsvinet er den største gnageren i verden.

Utseende
Kroppen er klumpet og kraftig, mens bena er sterke og lange. Pelsen er tynn og rødaktig og består av stri bust. Halsen er kort og kraftig. Ørene er små og runde. De er ikke gode løpere, men de kan svømme godt nok. De kan leve i flokk på opptil 100 stk. Fire underarter er kjent. De skiller seg fra hverandre ved størrelse og farge. Ungene er ferdige ved fødselen.

Levevis
Om formiddagen ligger de og hviler ved vannkanten, eller i skyggefull vegetasjon inne på land. Når det er på det varmeste midt på dagen, går de lenger ut i vannet. Sent på ettermiddagen, når det blir kjøligere, legger flokken ut på streiftog etter mat. De beiter selv om de er gnagere. Hvis en fiende skulle dukke opp, skriker et av flodsvinene et stort varselskrik. På dette signalet reagerer alle dyrene med det samme, og prøver i hast å flykte ut i vannet. Hvis dette ikke lykkes, forsvarer de seg mot fienden med rasende bitt.

Paring
Etter ei drektigheitstid på 110-120 døgn føder flodvinhunnen et kull på 2-8 ungar. Mange flodsvinunger dør. Bestandtilveksen på flodsvin er på 55 % hvert år.
Siden ble sist oppdatert: 2014-11-11 09:34:42





Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter