en | de | no

Legger til bilde av: Melkefrosk

Her kan du laste opp egne bilder av denne arten/gruppen. Gå tilbake

Bildefil - velg en fil fra din PC: (*)
Fotograf / ditt navn: (*)
Lisens: (*) La andre få lov til å kopiere/bruke bildet så lenge de refererer tilbake til deg (Creative Commons Share-Alike)
Samme som ovenfor, men de som bruker bildet har ikke lov til å modifisere det (Creative Commons NoDerivs)
Gi Naturfakta rett til å bruke bildet, men andre kan ikke igjen kopiere fra Naturfakta
Frigi bildet sånn at alle kan bruke det uten å referere tilbake til deg (Public domain) (Forsiktig!!)
Kilde (bilde finnes annet sted på nett):
Tittel på bildet:
Sted/lokasjon:
Beskrivelse:
Kameranavn:

          Legg til bilde

Melkefrosk

Orden Haleløse amfibier, springpadder --> U.ord. Moderne frosker --> Fam. Trefrosk --> U.fam. Hylinae --> Stamme Lophiohylini --> Slekt Trachycephalus -->

Trachycephalus resinifictrix

Engelsk navn: Amazon Milk Frog

"Amazon Milk Frog (Trachycephalus resinifictrix)" by Leszek.Leszczynski via Flickr, Creative Commons Attribution.

Arten melkefrosk hører til i slekta , Trachycephalus.

Dessverre er det ikke mer informasjon om denne arten for øyeblikket. Hvis du vet noe og vil bidra, kan du legge til fakta om denne arten her: Legg til

Du kan også laste opp egne bilder av denne arten - Klikk her.




Siden ble sist oppdatert: 2021-07-28 08:27:58




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
aleskandra (2014-10-07 18:06:29)
Fôring Fra liten alder og størrelse er disse froskene veldig matglade, det burde derfor være et lite alarmtegn om de slutter å spise. I begynnelsen hvis frosken(e) er veldig små så er vingeløsebananfluer veldig bra fôr. Ettersom frosken(e) vokser kan man gå over til kakerlakk nymfer, små sirisser, voksmølllarver, sommerfugler og lignende. En fullvoksen melkefrosk har ingen problem med voksne B.dubia kakkerlakker eller gresshopper, og de spiser gjerne et par i slengen. Anbefaler alikevel å begrense det å gi stort og lite, men heller gi lite og mye. Minsk heller størrelsen på fordyrene og gi flere små i stedenfor én eller to store. Dette gjør at magen får bedre tid på å fordøye maten. Frosker trenger som andre amfibier og reptiler vitaminer. I butikker og på nett finner man som regel egne multivitamin preparat som er tilpasset reptiler, f.eks Nekton. Tilfør gjerne dette en til to ganger i uka, og rist fordyrene i en pose med vitaminene før du gir dem. Når melkefroskene er små kan de gjerne få mat hver dag, men ettersom de vokser holder det å gi annenhver dag. Jeg velger å heller gi to ganger daglig, men veldig lite hver gang, slik at det blir fordelt, med en dags opphold en til to ganger i uka. Man kan gi mat helt tilfrosken ikke lenger tar dem. Noen melkefrosker blir så ”tamme” (Les: avslappet) at de kan ta fôr fra pinsett eller hendene dine. Håndtering Som de fleste andre frosker og amfibier, samt noen reptiler har frosker generelt veldig skjør hud som lett kan få rifter om du er tørr på hendene eller lignende. Derfor er håndtering ikke å anbefale i det hele tatt. Det stresser i tilelg frosken unødvendig. Man kan jo også stille spørsmåltegn om hvis man absolutt har så stort behov for å håndtere froskene at kanskje en hund hadde passet bedre? La frosken være i terrariet sitt, den har det best der. Til slutt Dette er definitivt en frosk man får mye glede og morro ut av, spesielt hvis man greier å holde ut med hannenes synging. En noe klossete frosk som samtidig er utrolig sjarmerende. Desverre kan det være vanskelig å få tak i dem til tider da det ikke er mange som orker å avle på dem. Disse kan lett legge flere hundre egg, og når en grei størrelse på bare noen måneder, noe som gjør at det fort kan bli litt plassmangel om man ønsker å avle på dem. En frosk jeg vil si passer til de som ønsker å legge litt arbeide i både terrarium og hold av denne arten. Den kan være en smule krevende, men også veldig hardfør. Kan garantere mange morsomme stunder med slike i hus.

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Personvern | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter