en | de | no

          Legg til bilde

Rådyr

Orden Partåede klovdyr --> U.ord. Cetruminantia --> Klade Drøvtyggere --> Fam. Hjortedyr --> Slekt Capreolus -->

Capreolus capreolus

Engelsk navn: Roe Deer

Akslehøgd: 64-89 cm
Vekt: omlag 15-37cm
Kroppens lengde: 95-135 cm
Halelengde: 2-4cm
Drektigheit: 294 døgn

Rådyr er et klovdyr i Hjortefamilien. Det er Norges minste hjortedyr. Det er brunrødt til grått med en stor hvit flekk rundt halepartiet. Hannrådyret kalles råbukken og har et kort, rett og spisst, 2-3 tagget gevir. Rådyret har brunsttid i Juli-August, og ungene fødes i april-juni.

Det lever i skogsområder, skogkanter og kulturmark i det meste av Eurasia. Omkring 1900 fantes det bare en liten bestand noen steder i Østfold. Siden 1930 har bestanden økt kraftig, og dyret finnes i dag over hele landet. Det er circa 150.000 rådyr i Norge.

Jakta drives i tida 25.sept.-23.des. (for voksne råbukker også i tida 16.aug. - 24.sep.)


Siden ble sist oppdatert: 2015-07-26 22:20:38




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
brita (2014-11-24 10:24:53)
går ikke ann å kopiere

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter