en | de | no

          Legg til bilde

Prærieulv, coyote

Orden Rovdyr --> U.ord. Hundelignende --> Fam. Hunder --> Stamme Ekte hunder, ulver --> Slekt Hunder, ulver -->

Canis latrans

Engelsk navn: Coyote


Foto: A.Poulos (Iya) (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Carnivora
Familie:Canidae
Slekt: Canis
Lengde: 80-90 cm
Halelengd: 27-40 cm
Vekt: 25 kg
Føde: 98 % dyrekost og 2 % plantekost
Drektigheit: 60-63 døgn
Kull: 5-10 kvalpar

Rovdyrart i hundefamilien. Den har ein 80-90 cm lang kropp med ein omlag 40 cm lang hale. Pelsen er langhåra og varierer frå grått til brunt. Jakter ofte parvis, men og i større eller mindre flokker. Hovudsakeleg aktiv om natten og i skumringa. Lever stort sett av mindre pattedyr som harer og små gnagarar. Den er raskare enn ulven og kan halde ein hastigheit på omlag 50 km/t. Topphastigheiten skal vere 65 km/t.

I paringstida har den ein ulande gjøing som minner om revens. Den lever vanlegvis i opent terreng og grasmark, men og i lauvskog, blandingskog og fjellskog.

Den er utbreidt i heile Nord- og Mellom-Amerika.


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter