en | de | no

          Legg til bilde

Ørehund

Orden Rovdyr --> U.ord. Hundelignende --> Fam. Hunder --> Slekt ørehund -->

Otocyon megalotis

Engelsk navn: Bat-eared fox


Foto: Hans Hillewaert (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Carnivora
Familie:Canidae
Slekt: Otocyon

Dette er en hundeart som lever på den afrikanske savannen. Den kjennetegnes ved de store ørene. Den blir vanligvis ca 55cm lang, mens ørene blir 13cm lange. Tennene til ørehunden er mye mindre enn tennene til andre hunder. Dette skyldes at den stort sett lever av insekter. Den går til angrep på termitt-tuer, og følger etter gresshoppersvermer. I tillegg drar den nytte av insekter som lander på ekskrementene til antiloper og sebraer. Til tider kan den også spise egg, fugler, frukt og gnagere. Uansett består ca. 80% av næringsinntaket av insekter.

Det er et nattaktiv dyr og det danner som regel små grupper. I gruppene er det flere par og det ser ut som at de er monogame.


Siden ble sist oppdatert: 2012-09-16 22:24:04




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter