en | de | no

          Legg til bilde

Fennek

Orden Rovdyr --> U.ord. Hundelignende --> Fam. Hunder --> Stamme Ekte rever --> Slekt Rødrever -->

Vulpes zerda

Engelsk navn: Fennec fox

"Fennec Fox {Vulpes zerda}" by Drew Avery via Flickr, Creative Commons Attribution.

Arten fennek hører til i slekta rødrever, Vulpes.

Dessverre er det ikke mer informasjon om denne arten for øyeblikket. Hvis du vet noe og vil bidra, kan du legge til fakta om denne arten her: Legg til

Du kan også laste opp egne bilder av denne arten - Klikk her.




Siden ble sist oppdatert: 2016-11-29 09:33:35




Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
siv (2016-11-29 09:33:35)
liker å spise sand
Mathahaha (2016-06-02 08:57:07)
oke
karl johan (2016-04-28 09:51:50)
Fennek (Vulpes zerda) kalles også ørkenrev og er et lite rovdyr i slekten av ekte rever, som tilhører hundefamilien. Den er den minste av alle canidene og var tidligere klassifisert under det vitenskapelige navnet Fennecus zerda.Fennek minner om en liten gyllengul rev med veldig store ører. Den er minst av alle canidene, og veier kun 0,8-1,5 kg. Det gjør den mindre enn en gjennomsnittlig stor tamkatt. Kroppslengden er ca. 30-40 cm, mens halen utgjør 18-30 cm. Skulderhøyden er ca. 18-22 cm. Ørene er utvilsomt det mest framtredende på dette lille rovdyret. De er omkring 15 cm lange og utgjør et viktig redskap, både for å lytte etter bytte og som store flater for å kvitte seg med overskuddsvarme. Den silkeaktige tykke pelsen reflekterer solstrålene på dagtid, slik at reven ikke overopphetes, og beskytter godt mot kulde om natten. Fennek har også poter som er godt beskyttet av tykk behåring, slik at den ekstreme varmen fra sanden ikke brenner sålene. Hos voksne individer er pelsen tykk og silkeaktig, og lys gulbrun/gyllenbrun til blek hvetefarget i fargen. Buksiden og innsiden av ørene, nedre delen av bena og markeringer i ansiktet er lysere, nærmest kremhvit i fargen. Den ytre delen av halen er gjerne noe mørkere, og selve haletippen er mørk brun eller sort.Fennek finnes først og fremst i Sahara, men utbredelsen dekker nærmest hele Nord-Afrika. Fra det nordlige Marokko i vest, til Rødehavets bredder i øst. Habitatet er primært ørken, der det finnes spredt med vegetasjon som dyret kan gjemme seg i. De er så veltilpasset dette miljøet at de ikke trenger å drikke. Atferd

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter