en | de | no

          Legg til bilde

Fam. Elefanter

Rekke Ryggstrengdyr --> U.rekke Virveldyr --> O.klasse Kjevedyr --> Klasse Pattedyr --> U.klasse Ungefødende pattedyr --> I.klasse (pattedyr uten pung) --> Overord. Afrotheria --> Orden Elefantdyr, snabeldyr -->

Elephantidae


Foto: Just chaos (Lisens)
Systematikk
Rekke: Chordata
Klasse:Mammalia
Orden: Proboscidea

Elefanten er det største landdyret som lever på jorda nå. Hodet er stort, øynene små, ørene store og pannen stor. Nesen er forlenget til en snabel som brukes til føling og griping av ting. Den når jorda når elfanten står oppreist. I enden av snabelen er det noe som ligner på en finger. Halen er kort med en hårdusk i enden. Huden er veldig tykt besatt med sprette stive hår. Hjernen er liten i forhold til dyrets størrelse (hos fullvoksne 5-6 kg). Drektighetstiden er 18-22 måneder.

Snabelen: Elefanten har snabel og den er det beste kjennetegnet på den. Elefanten bruker snabelen til det meste han gjør. Den bruker den jo som nese, selfølgelig. Men i tillegg kan den suge opp vatn med den, bære stokker, rive løs grener på tre, kaste sand over seg osv.


Legg til bilde



Taksonomisk data er i stor grad hentet fra Wikispecies og er tilgjengelig under Creative Commons Attribution/Share-Alike License.





Kommentarer:
Navn:
Tekst:
Skriv inn tallet (For å forhindre spam må dette fylles inn)
 
ida (2015-09-03 12:23:12)
cool
linea (2015-06-03 13:06:38)
bra tekst men kunne kanskje ha mer fakta

Creative Commons License
Teksten på denne siden er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License. Egne bestemmelser gjelder for hvert enkelt bilde.
Om Naturfakta | Kontakt nettsideansvarlig | Privacy | Et ord om kildebruk

Dyr Planter

Grupperinger


Infosider

Arter og slekter